4 oktober: St. Franciscus – een herfsttafel

smartcapture

smartcapture

Omdat ik vandaag mijn naamdag vier, en Sint Franciscus ons met zijn ‘zonnelied’ heeft geleerd God dank te zeggen voor de schepping en al het schone en mooie dat Hij daarin aan ons heeft gegeven,  leek het mij een mooie dag om een herfstwandeling te maken met de kinderen. Het zonnetje scheen vanochtend zo heerlijk, dus jassen en laarzen aan en lekker naar buiten. Het werd gewoon een wandelingetje in onze buurt, maar daar was genoeg moois te vinden!

Van het één kwam het ander; we keken hoe de bomen aan het veranderen zijn en hoe ze langzaamaan de prachtigste kleuren krijgen. We vonden ook de eerste paddenstoelen. De kinderen laadden mijn tas vol eikels en we kochten wat mini-pompoentjes en lampionnetjes bij de bloemist…..want ondertussen was het idee van de herfsttafel geboren. We doen dat elk jaar, maar nu was het er nog niet van gekomen. Het weer blijft telkens zo mooi! Misschien was het inspiratie van St. Franciscus?

Thuis gekomen gingen we aan de slag met blaadjes, eikels, takjes, karton, papier en verf. We keken een filmpje, we knutselden een herfstboom, zochten naar onze paddenstoel en kabouters. En natuurlijk mocht St. Franciscus niet ontbreken.

 

En dit is het eindresultaat: onze herfsttafel!

 

Categorieën:Heiligen, Knutsels, Seizoenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s