Van de stal naar de woestijn

Vandaag heb ik de kerststal ingepakt. Alles zit weer in de doos, gewikkeld in vloeipapier; Jezus, Jozef en Maria, wijzen, kamelen, de herders en hun 45 schapen. Het is wel kaal zo in huis, nu de laatste lampjes en decoraties zijn opgeruimd.

Maar veel tijd om in het nu te leven is er niet, aangezien de volgende ‘sterke tijd’ alweer voor de deur staat. Op 14 februari is het aswoensdag en is het tijd om de woestijn in te trekken met de Heer. Stil worden, klein worden, armoede en gebrokenheid erkennen om zo, gelouterd en vergeven, op te gaan naar het Paasfeest.

Soms is het leven een ware woestijn, gewoon omdat het leven nu eenmaal het leven is. Bergen en dalen. Woestijnen en waterstromen. Soms sta je op zonnige toppen, soms sjok je door het mulle zand. Maar bij dit alles loopt de Heer aan onze zijde.

Dit jaar ben ik van plan om tijdens mijn tocht in de woestijn tijd te maken voor Bible journaling en songwriting. Huh? Biblejournaling? Songwriting? Ja, beide dingen zijn voor mij een manier om op een stil moment met Gods woord bezig te zijn en het tot me te nemen. En muziek is taal waarin ik God het beste kan verstaan. En ook ik spreek het liefst tot Hem met muziek. Daarom ga ik meer tijd maken om zijn Woord te overwegen en te bewaren in schoonschrift, tekst en melodie.

En jij? Wat ga jij doen onderweg?

 

Jordan_Valley._Israel_(5352207972)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s