Wie komt er alle jaren?

De dagen worden korter, en het Sinterklaasjournaal is weer begonnen. Op de vensterbank prijkt een gigantische Sinterklaasboot van kartonnen dozen. De pietenpakken zitten weer in de verkleedkist en vandaag maakte dochterlief haar eerste pepernotenvlog. Zaterdag is het zover: als de storm geen roet in het eten gooit komt de Sint aan in Dokkum. Ik hoop dat hij enig historisch besef heeft, en weet dat aanmeren in Dokkum voor een bisschop niet ongevaarlijk is. Maar zoals het een heilige betaamt geeft hij niet om zijn eigen leven en gaat hij waar God hem zendt.

Ik geef toe dat het me elk jaar toch even doet zuchten; de Sintkoorts.

Maar als ik zie hoe fanatiek de kinderen, klein en groot er weer in duiken, dan werkt het toch ook wel weer aanstekelijk. Gisteren hebben we dan ook pegdolls besteld om eens een keer andere Pietjes en een Sinterklaas te maken. We deden dat de afgelopen jaren steeds van opgespaarde WC-rolletjes. Maar nu gaan we een level hoger: pegdolls! Ik vond een geweldig voorbeeld op deze website: https://houtspel.nl/blog/peg-dolls/knutsel-je-eigen-peg-doll-sinterklaas. Je vind daar ook de pegdoll Piet en allerlei andere leuke voorbeeldjes. Allemaal leuk om te maken! Ons resultaat zullen we zeker hier posten!

Nu is Sinterklaas van oudsher een echte Roomse traditie die ik graag in ere wil houden. Dus heb ik er de laatste jaren werk van gemaakt om het feest dan ook echt te vieren als een echt heiligenfeest. Ik zal de komende tijd eens wat posten….ter inspiratie…?

Voor grote Sint Nicolaas fans beveel ik de site van het Saint Nicholas Centre aan. Een prachtige Amerikaanse site met 1001 ideeën voor Sinterklaas.

Hier vond ik ook deze Sinterklaaslampjes om zelf te maken (en met toestemming hier post). Ik kocht een paar rode theelichten bij de kringloopwinkel, een pot Mod Podge  (een soort lijmvernis) bij Pipoos en printte plaatjes van de Sint uit van het internet. Lampjes helemaal insmeren met Mod Podge, plaatjes er op plakken, nog een keer lakken, drogen, klaar!:

 

 

Categorieën:Adventstijd, Sint Nicolaas

Tagged as: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s